Data: 2004-08-25 12:45:07
Temat: Re: Szarlotka. Prawda i mit.
Od: Saiko Kila <f...@p...vqrn.arg.cy>
Pokaż wszystkie nagłówki
Proces Gusiek <a...@W...onet.pl> zwrócił błąd:
>> Czy do wyrobu szarlotki używa się w ogóle mąki? A drożdży?
>
> Witam :) Odświeżajace pytanie :)
> Mąka zdecydowanie tak, drożdże nie. Ciasto tzw. kruche lub półkruche.
Właściwie to zawsze myślałem że to na dole to drożdżowe, a na górze kruche.
>> Prawdę mówiąc wszystkie miały w skłądzie mąkę, ale kolega jest
>> pewien że to nie jest niezbędne... Da się czymś zastąpić?
>
> ??? Nic mi o tym nie wiadomo :)))
Che che...
>> Przyszło mi na myśl też, że szarlotka wcale nie musi byc ciastem, ale to
>> chyba nie jest możliwe?
>
> Noo, szarlotka można powiedzieć na drinka o składzie: żubrówka z sokiem
> jabłkowym :) Moze to kolega miał na myśli?
Włąściwie to nie wiem co pił pod tą nazwą, nie wykluczam że coś takiego
istnieje i jest przez niego czasami pijane. I że wpływa na ciało i umysł.
Dziekuję za odpowiedzi. Myślę że wyjaśniają wszelkie wątpliwości. Prawda,
Tom? ;)
Pozdrawiam,
--
Saiko Kila -- JID: s...@c...pl -- email: pomyśl! -- GG: 4088862
"Ciężki jest dobry. Na ciężkim możesz polegać. Jeśli nie zadziała zawsze
możesz nim gościa walnąć..." (Snatch, 2000)
|