Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!opoka-warszawa!news.
idn.org.pl!news.signoff.com.pl!news.pse.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!news.
internetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "szama" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sznycle w sosie śmietanowym
Date: Wed, 12 Feb 2003 22:41:58 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 36
Sender: s...@p...onet.pl@n13.satfilm.net.pl
Message-ID: <b2ef86$9e8$1@news.onet.pl>
References: <b2edl7$5kd$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: n13.satfilm.net.pl
X-Trace: news.onet.pl 1045086278 9672 195.136.107.237 (12 Feb 2003 21:44:38 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Feb 2003 21:44:38 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:146209
Ukryj nagłówki
sorry
? = 1/2 szklanki bulionu
Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2edl7$5kd$1@news.onet.pl...
> SZNYCLE W SOSIE ŚMIETANOWYM
> Składniki dla 4 osób
> 4 sznycle wieprzowe (po15 dag)
> 3 łyżki oleju
> sól, biały pieprz
> ? szklanki bulionu
> 5 łyżek gęstej śmietany
> szczypta lubczyku
> 1) Sznycle delikatnie rozbić tłuczkiem. Smażyć na rozgrzanym oleju
> 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor. Pod koniec smażenia oprószyć
solą
> i pieprzem. Zdjąć z patelni.
> 2) W naczyniu podgrzać bulion a następnie gorącym rozprowadzić pozostały
> na patelni tłuszcz.
> 3) Dodać śmietanę i zagotować. Powstały sos przyprawić do smaku solą
> pieprzem i lubczykiem. Sznycle polać sosem.
> RADA sos będzie mniej tłusty jeśli zamiast śmietany użyjemy jogurtu.
Podawać
> z ryżem na sypko i jarzynami np brokułami kalafiorem lub szparagami.
> Informacja o produkcie
> Kalorie Zawartość tłuszczu
> 968 razem - dla 4 osób242 kcal - 1 porcja Średnia
> Źródło wit. A i PP.
> Czas 46 min.
>
> Smacznego
>
> Aguś
>
>
|