Data: 2003-02-12 21:14:47
Temat: Sznycle w sosie śmietanowym
Od: "szama" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
SZNYCLE W SOSIE ŚMIETANOWYM
Składniki dla 4 osób
4 sznycle wieprzowe (po15 dag)
3 łyżki oleju
sól, biały pieprz
? szklanki bulionu
5 łyżek gęstej śmietany
szczypta lubczyku
1) Sznycle delikatnie rozbić tłuczkiem. Smażyć na rozgrzanym oleju
3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor. Pod koniec smażenia oprószyć solą
i pieprzem. Zdjąć z patelni.
2) W naczyniu podgrzać bulion a następnie gorącym rozprowadzić pozostały
na patelni tłuszcz.
3) Dodać śmietanę i zagotować. Powstały sos przyprawić do smaku solą
pieprzem i lubczykiem. Sznycle polać sosem.
RADA sos będzie mniej tłusty jeśli zamiast śmietany użyjemy jogurtu. Podawać
z ryżem na sypko i jarzynami np brokułami kalafiorem lub szparagami.
Informacja o produkcie
Kalorie Zawartość tłuszczu
968 razem - dla 4 osób242 kcal - 1 porcja Średnia
Źródło wit. A i PP.
Czas 46 min.
Smacznego
Aguś
|