Data: 2003-02-12 21:41:58
Temat: Re: Sznycle w sosie śmietanowym
Od: "szama" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
sorry
? = 1/2 szklanki bulionu
Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2edl7$5kd$1@news.onet.pl...
> SZNYCLE W SOSIE ŚMIETANOWYM
> Składniki dla 4 osób
> 4 sznycle wieprzowe (po15 dag)
> 3 łyżki oleju
> sól, biały pieprz
> ? szklanki bulionu
> 5 łyżek gęstej śmietany
> szczypta lubczyku
> 1) Sznycle delikatnie rozbić tłuczkiem. Smażyć na rozgrzanym oleju
> 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor. Pod koniec smażenia oprószyć
solą
> i pieprzem. Zdjąć z patelni.
> 2) W naczyniu podgrzać bulion a następnie gorącym rozprowadzić pozostały
> na patelni tłuszcz.
> 3) Dodać śmietanę i zagotować. Powstały sos przyprawić do smaku solą
> pieprzem i lubczykiem. Sznycle polać sosem.
> RADA sos będzie mniej tłusty jeśli zamiast śmietany użyjemy jogurtu.
Podawać
> z ryżem na sypko i jarzynami np brokułami kalafiorem lub szparagami.
> Informacja o produkcie
> Kalorie Zawartość tłuszczu
> 968 razem - dla 4 osób242 kcal - 1 porcja Średnia
> Źródło wit. A i PP.
> Czas 46 min.
>
> Smacznego
>
> Aguś
>
>
|