Data: 2003-03-07 13:56:27
Temat: Re: Szpinak
Od: "Bask" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"walkie!" <w...@w...net.pl> wrote in message
news:3E688CE4.4010106@wroclaw.net.pl...
> Jestescie kochani :))))
> Poczytalam i wymyslilam cos wlasnego :-) na podstawie wszystkich
przepisow.
> Chce zrobic cos a la omlet szpinakowy i a la zapiekanka. Ma sie to
> skladac z ziemniaka ugotowanego w mundurku pokrojonego na plasterki. Na
> to podduszona na masle cebulka. Na to szpinak z czosnkiem i przyprawami.
> I na to jajka. I teraz nie wiem gdzie to przygotowac. Czy zapiec
> wszystko w mikrofali lub piekarniku czy na patelni.
> Do tego wymyslilam sos pomidorowo paprykowy. W sensie : cebulke i
> czosnek podsmaze, dodam papryke, przykryje troche woda. Jak papryka
> zmieknie dodam cos pomidorowego. Nie wiem czy sok, czy przecier i
> doprawie na ostro. Co myslicie o tym??
> Jakies sugestie? :)
>
>
> --
> ------------------------------
> walkie! - GG: 411958
> w...@w...net.pl
> http://walkie.cegla.art.pl
> Nawet ząb bywa wstawiony
De gustibus non disputandum est, ale polaczenie szpinaku z sosem
paprykowo-pomidorowym to nie moje smaki. Mysle, ze w przypadku tej
zapiekanki sos nie jest konieczny a jezeli juz to raczej sos na bazie sera
blue lub plesniowego ewentualnie jakas wariacja z beszamelem ( a wtedy duzo
galki muszkatolowej ). Ale to oczywiscie tylko moje sugestie.
Pozdrowienia
Bask
|