Data: 2003-05-27 18:06:17
Temat: Re: Sztuczki i porady - kontynuacja
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kinga Macyszyn wrote:
> 1. Do kalafiora / innych 'śmierdziuszków' wrzuca się kromkę chleba razowego,
> wtedy gotowanie tak nie śmierdzi.
ja gotuje na parze.
> 2. Do wszelkich mącznych (makarony, kluchy, pierogi) odgrzewanych /
> gotowanych w wodzie, albo dodaje się łyżkę oleju do wody, albo przed
> odcedzeniem / wyjęciem wlewa się szklankę zimnej, wtedy się nie sklei.
a kluchy z wczoraj ladnie sie rozkleja i odgrzeja jesli je zalejemy
wrzatkiem na troche.
uwaga: przy okazji traca troche na lsonosci, wiec mozna odrobine posolic,
jesli bedziemy trzymac kluchy troche lduzej w tej wodzie. jest to tez
patent na przesolony wczorajszy makaron ;)
> 3. Do ciasta kruchego z owocami między ciasto a owoce sypię bułkę tartą,
> wtedy sok nie wsiąka w ciasto.
albo kaszke manne.
pozdr
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|