Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szukam przepisu Re: Szukam przepisu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Szukam przepisu

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!agh.edu.
pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: c...@i...pl (Marychna)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Szukam przepisu
Date: 20 Jun 2002 07:38:18 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 72
Message-ID: <3D118464.11569.20322@localhost>
References: <aen6e4$3j3$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/enriched; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: Quoted-printable
X-Trace: newsgate.onet.pl 1024551498 13906 192.168.240.245 (20 Jun 2002 05:38:18 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 20 Jun 2002 05:38:18 GMT
X-Mailer: Pegasus Mail for Win32 (v3.12c)
X-Received: from glu- (pa50.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.120.50]) by
poczta.interia.pl (Mailserver) with ESMTP id 2F51E58F2 for
<p...@n...pl>; Thu, 20 Jun 2002 07:28:15 +0200 (CEST)
X-Received: from glu- (pa50.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.120.50]) by
poczta.interia.pl (Mailserver) with ESMTP id 2F51E58F2 for
<p...@n...pl>; Thu, 20 Jun 2002 07:28:15 +0200 (CEST)
X-Received: from glu- (pa50.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.120.50]) by
poczta.interia.pl (Mailserver) with ESMTP id 2F51E58F2 for
<p...@n...pl>; Thu, 20 Jun 2002 07:28:15 +0200 (CEST)
X-Received: from glu- (pa50.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.120.50]) by
poczta.interia.pl (Mailserver) with ESMTP id 2F51E58F2 for
<p...@n...pl>; Thu, 20 Jun 2002 07:28:15 +0200 (CEST)
X-Received: from glu- (pa50.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.120.50]) by
poczta.interia.pl (Mailserver) with ESMTP id 2F51E58F2 for
<p...@n...pl>; Thu, 20 Jun 2002 07:28:15 +0200 (CEST)
X-Received: from glu- (pa50.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl [213.76.120.50]) by
poczta.interia.pl (Mailserver) with ESMTP id 2F51E58F2 for
<p...@n...pl>; Thu, 20 Jun 2002 07:28:15 +0200 (CEST)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:113254
Ukryj nagłówki

<FontFamily><param>Courier New</param>Jestem grzeczna dziewucha wiec podsylam ci moj
przepis
dostaniety wieki temu od mojej przyjaciolki ;-))

<flushboth><bold><color><param>0100,0100,0100</param
><FontFamily><param>Times New Roman</param><bigger>METROWIEC</flushboth>


<flushboth><italic><underline>Ciasto</underline>:</i
talic> 4</bold> jaja, <bold>1 1/3</bold> szkl. cukru,
<bold>2</bold><FontFamily><param>Times New Roman CE</param> łyżki cieplej wody,
mniej niż
polowa szkl. oleju, <bold><FontFamily><param>Times New Roman</param>1
1/2</bold><FontFamily><param>Times New Roman CE</param> szkl. mąki, łyżeczka
proszku, <bold><FontFamily><param>Times New
Roman</param>2</bold><FontFamily><param>Times New Roman CE</param> łyżki
kakao.</flushboth>

<flushboth><bold><italic><underline><FontFamily><par
am>Times New Roman</param>Krem</underline>:</italic> 2</bold> szkl. mleka, po
<bold>2</bold><FontFamily><param>Times New Roman CE</param> łyżki mąki pszennej i
ziemniaczanej, <bold><FontFamily><param>Times New Roman</param>1</bold>
szkl. cukru, kostka margaryny, zapach.</flushboth>

<flushboth><bold><italic><underline>Polewa</underlin
e>:</italic> 1/2</bold> kostki margaryny, <bold>3/4</bold> szkl. cukru,
<bold>1/4</bold> szkl. mleka, <bold>2</bold><FontFamily><param>Times New Roman
CE</param>
łyżki kakao.</flushboth>


<flushboth><bold><FontFamily><param>Times New
Roman</param>J</bold><FontFamily><param>Times New Roman CE</param>aja ubić z cukrem,
dodać wodę, olej, mąkę z proszkiem i
dokładnie wymieszać. Podzielić na dwie części – do jednej dodać
kakao. Upiec w dwóch podłużnych blaszkach keksowkach.
Wystarcza akurat na dwie ale jesli wolisz wyzsze niz 5 cm to
mozesz zrobic z podwojnej porcji pamietajac ze tylko do jednej
porcji dajemy kakao.</flushboth>

<flushboth><bold><FontFamily><param>Times New
Roman</param>Z</bold><FontFamily><param>Times New Roman CE</param>agotować mleko z
cukrem. Obie mąki wymieszać z odrobiną
mleka i dodać do gotującego się mleka. Mieszać aby nie powstały
kluchy. Zmiksować margarynę i dodawać po trochu ostudzony
budyń. Na końcu dodać zapach.</flushboth>

<flushboth><bold><FontFamily><param>Times New
Roman</param>S</bold><FontFamily><param>Times New Roman CE</param>kładniki na polewę
włożyć do garnuszka i zagotować, a gdyby
się rozwarstwiała dodać jeszcze trochę cukru i ponownie
zagotować.</flushboth>

<flushboth><bold><FontFamily><param>Times New
Roman</param>O</bold><FontFamily><param>Times New Roman CE</param>studzone ciasto
pokroić w jednakowej ilości kromki, przełożyć
kremem, polać polewą i odstawić na pół godziny do lodówki.</flushboth>

<flushboth><bold><FontFamily><param>Times New Roman</param>Uwaga:
</bold><FontFamily><param>Times New Roman CE</param>kroić w skośne
pas<FontFamily><param>Times New Roman</param>ki.</flushboth>





Pozdrawiam Marychna
Elk, Mazury

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.06 hmmm
20.06 Lilla
20.06 hmmm
20.06 Sławomir Szczyrba
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6