Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.silweb.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "bebekot" <b...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Szybka, kaloryczna, tania potrawa?...
Date: 18 Dec 2005 12:28:54 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 28
Message-ID: <6...@n...onet.pl>
References: <do3cn7$k8p$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1134905334 32082 213.180.130.18 (18 Dec 2005 11:28:54
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 18 Dec 2005 11:28:54 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.141.203.254, 192.168.243.151
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5)
Gecko/20041108 Firefox/1.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:256107
Ukryj nagłówki
Najlepiej by było jakby mama tobie przygotowała raz na jakiś czas słoiki z
różnościami lub gotowe mięso, które można zamrozić. Mój brat tak wozi sobie od
mojej mamy. Spagetti, kotlety mielone, kurczaczka gotowanego lub pieczonego,
jakies gołąbki, gulasze, zupy, pierogi itp.Do tego wozi już gotowe buraczki,
kapuste w słoikach albo do zamrożenia. Surówki z braku czasu musi sobie
kupować.Rozmraża, podgrzewa, gotuje jakiegoś ziemniaka i gotowe.
Albo spraw sobie dobrą żone, ktora będzie o Ciebie dbała każdego dnia
a ja Ci moge zaproponować:
makaron ze szpinakiem- kupujesz paczke szpinaku, gotujesz szpinak z kostką
rosołową, dodajesz czosnku, kilka zółtek, śmietanę. Gotujesz kluski. Wrzucasz
wszystko do naczynia żąroodpornego i zapiekasz z zółtym serem.
Albo makaron z piersią kurczaka: pierś kurczaka kroisz w kostkę, podsmażasz na
patelni z wegetą. Do miseczki wlewasz śmietanę kremówke, przyprawiasz solą,
pieprzem, kurkumą, papryką czerwoną i suszonym koperkiem, dodajesz czosnek.
Potem wlewasz do mięsa i zagotowujesz. Ugotowany makaron rurki mieszasz z mięsem
i śmietaną, wsypujesz troche startego sera i chwile jeszcze trzymasz na ogniu
żeby sie ser rozpuścił
pozdrawiam
bebekot
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|