Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.intelink.pl!news.bipnet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Mich <M...@c...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Szybkie Ciasto Kokosowe-do WKN
Date: Thu, 12 Sep 2002 11:36:27 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <3...@c...pl>
References: <3...@c...pl> <alpjkh$ecl$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.164.244
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news2.tpi.pl 1031823288 23327 213.25.164.244 (12 Sep 2002 09:34:48 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Sep 2002 09:34:48 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.5 [en] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:125334
Ukryj nagłówki
Wkn wrote:
>
> a licho wie, ale bardzo prawdopodobne, ja robię raczej na odwyrtkę, po
> jakichś 30-40 minutacxh poieczenia (w zależności od ciasta)wyłączam górną
> grzałkę, a od spodu piekę, bo nie chcę, żeby mi się wierzch spalił. A
> włąściwie to które ciasto robiłaś? Bo ja mam dwie kokosanki na stronie,
> jedna łatwa i druga łatwa, ta z cynamonem nie miała u mnie ani grama zakalca
> i jest bardziej sucha od tej bez cynamonu.
Robiłam właśnie to : " Szybkie ciasto kokosowe "
(wczoraj na priva do mnie nawet pisałaś w tej sprawie).
Góra mi się nie spiekła ani nie spaliła.
Dłużej też chyba nie powinnam piec bo brzegi były mocno już wypieczone
i mogłby się zrobić wysuszone.
Jest dobre - naprawdę:)!
Tylko mnie dziwi , że nie cały spód jest zakalcowaty tylko kółeczko na środku.
No i że to jest białe gdy tymczasem całe ciasto ciemne od cynamonu.
Może prodiż był za mało nagrzany? Tam nie ma termometru i jeszcze
nie jestem zrorientowana kiedy już czas wkładać ciasto (wczoraj użyłam go
pierwszy raz)
Mich'ata Beata
|