Data: 2006-03-12 19:15:11
Temat: Re: Szynka w piwie
Od: "turecky " <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cezarys <c...@g...tam.pl> napisał(a):
> Lat temu kilka przjazna osoba podała mi przepis na szynkę w piwie
> (ciemnym) z miodem.
> Niestety, zgubiłem.
> Może ktoś zna i mi przypomni?
> CEzar
A po co przepis ??? Na tak zadany temat zrobiłbym:
-szynke przyprawić, raczej klasycznie, może troche chińskiej mieszanki pięć
smaków, i niech poleży czas jakiś.
-obsmazyc ze wszystkich stron i w piec ją dać; w trakcie pieczenia polewać
piwem (zużyć nie więcej jak 1/2 litra) i bulionem.
- pod koniec pieczenia posmarować miodem po wierzchu i dopiec; miód się ładnie
skarmelizuje i utworzy smakowitą skorupkę na mięsie.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|