Data: 2006-03-12 20:05:06
Temat: Re: Szynka w piwie
Od: "Cezarys" <c...@g...tam.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "turecky " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dv1rvu$771$1@inews.gazeta.pl...
> Cezarys <c...@g...tam.pl> napisał(a):
>
>> Lat temu kilka przjazna osoba podała mi przepis na szynkę w piwie
>> (ciemnym) z miodem.
>> Niestety, zgubiłem.
>> Może ktoś zna i mi przypomni?
>> CEzar
> A po co przepis ??? Na tak zadany temat zrobiłbym:
> -szynke przyprawić, raczej klasycznie, może troche chińskiej mieszanki
> pięć
> smaków, i niech poleży czas jakiś.
> -obsmazyc ze wszystkich stron i w piec ją dać; w trakcie pieczenia
> polewać
> piwem (zużyć nie więcej jak 1/2 litra) i bulionem.
> - pod koniec pieczenia posmarować miodem po wierzchu i dopiec; miód
> się ładnie
> skarmelizuje i utworzy smakowitą skorupkę na mięsie.
>
Zapomniałem dodać - była niegotowana i pieczona też nie :)
CEzar
|