Data: 2005-10-21 17:36:53
Temat: Re: TATAR
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <djaom1$ths$1@polsl.gliwice.pl>, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:
> Użytkownik "Marek W."
> <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał w
> wiadomości news:djakdt$9b0$1@news.lublin.pl...
> >
> > Użytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:djai6b$rft$1@polsl.gliwice.pl...
>
> > > Prawidlowy tatar jest przyrzadzany z siekanej (nie mielonej a wlasnie
> > > siekanej, czy raczej "zdzieranej" nozem) poledwicy wolowej
> (ciach)
>
> > prawidłowy to z konia jest...reszta to podoby..;))))))))
> >
> > ale konia z rzedem temu kto wie gdzie w dzisiejszych czasach konia mozna
> do
> > jedzenia dostac...;))))))
> >
> > za to bardzo smaczne sa z ryb tatary..a najlepszy jaki jadłem to z
> jesiotra
> > był...(jesiotr nabyty kiedys u ruskich na targu)
> >
> > ale to tez juz historia...::)))))))))))))
> >
> > M.
> >
> Przyznaje racje calkowita
> Tatar...
>
> Polędwica wołowa to jest to mięsko... (bo dostępu do polędwicy z konia
> zabitego podczas bitwy raczej nie masz).
Co za pomysł?!
Władysław
>
|