Data: 2004-08-03 12:39:50
Temat: Re: Tanie potrawy!!!
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Kosmo napisał:
> Mam wyzwanie dla wszystkich specow od noza i patelni: jak i co ugotowac,
> usmazyc... mając bardzo ograniczone srodki finansowe. Gotowanie to sztuka
> ale nie tak wielka jak gotowanie przy ograniczonych zasobach spizarniwych??
Ryż brązowy. Do tego, jak masz czas [zakładam, że jak się nie ma
pieniędzy, ma się czas ;) ] - grzyby leśne, maliny, jeżyny, można na
wycieczkach (o ile je lubisz) uzbierać mnóstwo nie dość, że jadalnych,
to jeszcze i pysznych rzeczy, i nawet nie mówię tu o żabach :) Szczaw
na zupę... można tanio kupowac warzywa i owoce na placach hurtowych,
gdzie rolnicy je przywożą. Jajka są tanie, a z nich można poematy tworzyć.
Z mięsnych dań nie doradzę Ci, bo mam awersję, piszą, że kurczak tani,
ale ja niestety, kurczaków się brzydzę, jak nieżywe... Więc nie wiem...
A ryby są drogie, chyba, że mieszkasz nad morzem, a tam pyszne flądry z
kutra, o ile pamiętam, były po 5 zł za kg :)
--
pa, BasiaBjk, co bywała i pod wozem, i wylegiwała się na pachnącym
sianku na... i zmienne koleje Fortuny nie są jej obce :)
|