Data: 2007-08-08 07:06:29
Temat: Re: Tanie (względnie) fondue?
Od: Yarael Poof <m...@p...USUNTOonet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> To pewnie oczywiste ale oprócz żarełka przydałoby się jeszcze coś do opalania
> kociołka. :)
>
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, znalazłem jeszcze jeden przepis, gdzie
ser pływa w wytrawnym winie (akurat wszystko bylo w domu). Smakowało,
aczkolwiek nie do konca wyszlo, przede wszystkim mimo mieszania itd. ser
mi trochę przywarł do dna, zmienił kolor z żółtego na taki hmm w sumie
fioletowy lub szarofioletowy (smaku nie zmienił). Nie potrafiłem też
tego do końca przyprawić. Nie przepadam za pieprzem, ale o dziwo w serze
byl ok, może dlatego ze mimo iż dodawałem go i dodawałem, praktycznie
nie czułem. Gałki nie miałem akurat, ładnie wypadła bazylia, ale ogólnie
zioła "ginęły" w serze.
No i żel się cholernie szybko wypala :(
Maciej
|