Data: 2006-06-05 09:22:26
Temat: Re: Tarta cytrynowa - pytanie
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"kasia maruda" <k...@g...pl> wrote in message
news:e60s7e$12l$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> ostatnio robiłam tartę cytrynową i wyszła bardzo smaczna, ale podchodziła
> wodą, wręcz kapało z niej. Może ktoś pomoże mi udoskonalić przepis? Ciasto
> typowo tartowe plus nadzienie:
>
> śmietana 18%
> 3/4 szkl. soku z cytryny
> szklanka cukru
> 3 jajka
> 2 żółtka
>
> wylane na podpieczony spód, pół godziny w 180 st.
> Może trzeba dać kremówkę??
>
> - -
> pzdr
> kasia maruda
Sposób na śmietanę - gęste płótno położone na piasek - nalać na nie
śmietany, gdy odcieknie serwatka zebrać śmietanę do naczynia... Piesek z
serwatka wyrzucić - płótno przeprać... :-P))))))
|