Data: 2006-06-05 09:28:35
Temat: Re: Tarta cytrynowa - pytanie
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@p...onet.pl> wrote in message
news:e60t52$m82$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "kasia maruda" <k...@g...pl> wrote in message
> news:e60s7e$12l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Witam,
>> ostatnio robiłam tartę cytrynową i wyszła bardzo smaczna, ale podchodziła
>> wodą, wręcz kapało z niej. Może ktoś pomoże mi udoskonalić przepis?
>> Ciasto
>> typowo tartowe plus nadzienie:
>>
>> śmietana 18%
>> 3/4 szkl. soku z cytryny
>> szklanka cukru
>> 3 jajka
>> 2 żółtka
>>
>> wylane na podpieczony spód, pół godziny w 180 st.
>> Może trzeba dać kremówkę??
>>
>> - -
>> pzdr
>> kasia maruda
>
> Sposób na śmietanę - gęste płótno położone na piasek - nalać na nie
> śmietany, gdy odcieknie serwatka zebrać śmietanę do naczynia... Piesek z
> serwatka wyrzucić - płótno przeprać... :-P))))))
Sposób dotyczy tylko gęstej kwaśnej śmietany...
|