Data: 2007-02-21 20:15:36
Temat: Re: Tarta z gruszkami
Od: m...@y...com
Pokaż wszystkie nagłówki
On 21 Lut, 19:42, m...@g...pl (Monika Zarczuk) wrote:
> > A dynię pieczoną jadłaś? Ze śmietaną, masłem i cynamonem?
> > Mniam.
>
> Nieeee, podasz przepis?
To nie mój przepis - zastrzegam się - ale robiłam to i jest odjazd...
DYNIA - PIECZONA (NA DESER) - pyszna!!!
3 łyżki cukru 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżki masła pociętego
na wiórki plus do posmarowania blaszki
4 trójkąty dyni ze skórą 6 łyżek gęstej śmietany bita śmietana
do dekoracji
Piekarnik nagrzać do 200 st. C. W misce wymieszać cukier z cynamonem.
Trójkąty z dyni ułożyć na posmarowanej masłem blaszce. Polać dynię
śmietaną,
posypać wiórkami masła, cukrem z cynamonem. Wstawić do piekarnika.
Piec na
złoty kolor około godziny. Podawać z bitą śmietaną. Jeść łyżeczką.
|