Data: 2002-05-02 06:57:50
Temat: Re: Tatar ???
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomek W" <d...@e...net.ae> napisał w wiadomości
news:3CD00B31.4924ABEC@emirates.net.ae...
> Joanna Duszczyńska wrote:
> > Użytkownik "Waldemar Krzok"
> > > > A maggi to ma smak?
> > > > przecież to jest zabijacz smaku... ;-)
> > >
> > > nie. Maggi może być. Do tego jeszcze anchovies (jak im było po
polsku?)
> > > oraz kapary.
> >
> > kapary? nie dodawałam nigdy, ale kapary mniam...
> > ale ryb bym do tatara nie dodawała...
>
> A ja pamietam za PRL-u sardynke w restauracyjnym tatarze .
> Naprawde!!!
W PRL to mi się tatarek kojarzy z obowiązkową zagryzką. Taki tatarek był
kilkanaście w porywach do kilkadziesiąt razy sprzedawany - sprzedawany do
setuchny wódeczki, po to, by wrócić do lodówki i po raz kolejny być
sprzedany.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|