Data: 2002-05-06 12:04:42
Temat: Re: Tatar ???
Od: <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> >
> > A maggi to ma smak?
> > przecież to jest zabijacz smaku... ;-)
>
> nie. Maggi może być. Do tego jeszcze anchovies (jak im było po polsku?)
> oraz kapary.
>
> Waldek
Oraz koniecznie odrobinka wody z łyżeczką cukru, który na smak zasadniczo nie
wpłynie, a pozwoli zachować śliczny czerwony kolorek mięska. Dodawać należy tuż
po uskrobaniu lub zmieleniu mięsa. Poza tym dużo pieprzu. Maggi też dodaję.
Z czarnych wspomnień, to jakiś czas temu w amoku przygotowań do imprezy wbiłam
do wielkiej michy tatara CAŁE jajka i wymieszałam. Zorientowałam się, kiedy
zobaczyłam "gluty" z białka. Rodzina (w części świadoma) pocieszała mnie, że
nie jest taki zły. Ale po imprezie zrobiłam z niego kotlety, bo dużo zostało.
Pozdrowienia
Agnieszka z Łodzi
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|