Data: 2012-03-08 23:16:34
Temat: Re: Tematu obieraczek finalizacja.
Od: vcore <0...@0...00>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-03-08 23:07, Ikselka pisze:
> Tak,oczywiście - i gładkie, nie ząbkowane.
Ja powiem szczerze że wole ząbkowane z jednego powodu, znacznie dłużej trzyma
(pozorną) ostrość niż
gładkie. Do tego gładka obieraczka ma problem ze złapaniem twardej i śliskiej skóry
jaką ma np.
pomidor, a zębate ostrze łapie ją bez problemu i koniec końców pomidora mi jest
łatwiej obrać niż
sparzyć i obierać ręcznie. Choć wiadomo że ząbki stawiają większy opór więc obieranie
jest nieco
trudniejsze
Oczywiście podczas obierania powstają delikatne prążki ale to w ogóle nie przeszkadza
bo są tak
płytkie że podczas gotowania w zasadzie zanikają. W obieraczkach Victorinox (którą
dzierżę
aktualnie) ząbki są naprawdę rozmiaru mikro.
Choć z drugiej strony skoro na obieraczkę dają 2 letnią gwarancję to coś w tym musi
być :-) Ja za
swoją dałem 17 zł z przesyłką
Taka mała dygresja, ostatnio odkryłem do czego służy dziwnie wyprofilowany dziubek na
przodzie
obieraczki (Twoja chyba też to posiada), mianowicie tym czubkiem można w szybki
sposób wyciąć wrzoda
z ziemniaka :-)
--
Sigmeo Sp. z o.o. - Agencja interaktywna
www.sigmeo.pl / k...@s...pl
NIP 622-276-68-17 REGON 301772480 KRS 0000389386
|