Data: 2010-03-13 19:13:25
Temat: Re: Temperatura patelni
Od: "Weronika Styka" <w...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Piotrek <...@w...pl> napisał(a):
> a w jakim celu chcesz żeby było dokładniej, przeciez to nie apteka :)
Dosyć prozaicznym, w opisie posiadanej patelni jest informacja: max
temperatura stosowania 200C, więc nie chcę jej zniszczyć. Wiekszośc
przepisów podaje optymalną temperaturę pieczenia itd.
Smażąc na patelni z tłuszczem, wydobywanie się z niego dymu, to znak, że się
pali, - zostala przekroczona jego temperatura - na patelni bez tłuszczu brak
takich sygnałów. Kiedys inna patelnia pozostawiona - na szczęscie pusta - na
gazie przestała być patelnią.
Pozdrawiam
Weronika
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|