Data: 2010-03-14 08:09:18
Temat: Re: Temperatura patelni
Od: "Piotrek" <...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Weronika Styka" <w...@g...pl> napisał w
wiadomości news:hngo4l$8ai$1@inews.gazeta.pl...
> Piotrek <...@w...pl> napisał(a):
>> a w jakim celu chcesz żeby było dokładniej, przeciez to nie apteka :)
> Dosyć prozaicznym, w opisie posiadanej patelni jest informacja: max
> temperatura stosowania 200C, więc nie chcę jej zniszczyć. Wiekszośc
> przepisów podaje optymalną temperaturę pieczenia itd.
> Smażąc na patelni z tłuszczem, wydobywanie się z niego dymu, to znak, że
> się pali, - zostala przekroczona jego temperatura - na patelni bez
> tłuszczu brak takich sygnałów. Kiedys inna patelnia pozostawiona - na
> szczęscie pusta - na gazie przestała być patelnią.
> Pozdrawiam
> Weronika
nigdy z tym nie ma problemu, raz ustawiony płomień w danym miejscu na
pokrętle palnika i wszystko jasne,
wystarczy raz ustalic sobie podkręcenie palnika i wiesz ,że danej
temperatury nie przekroczysz, po co tak sobie to komplikujesz,... jak
mówiłem to nie apteka
--
Pozdrawiam Piotr
|