Data: 2005-11-03 10:44:15
Temat: Re: Tiramisu - pytanie.
Od: Malgorzata Lewicka <s...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tako rzecze M.Z.:
>> Oczywiście cały deser szlag trafił, dodawana potem piana z białek nie
>> wpłynęła na konsystencję. Co to za magia, że dwie gęste rzeczy
>> w połączeniu dają lejącą się paćkę? :( Niech mi jakaś mądra kuchenna
>> głowa pomoże, bo teraz nie wiem, czy jest sens powtarzać próbę, czy
>> czekać na powrót "mojego" mascarpone...
> A czy możesz podać nazwę tego serka Mascarpone,
> z którego sie nie udaje?
Jak pójdę do BOMI, to podam. W każdym razie finał historii był taki, że
zrobiłam drugie z innego serka, a to nieudane pożarliśmy nieoficjalnie. :)
Zastanawiam się, czy może serek był za mało schłodzony i stąd takie
zachowanie...
Saddie
--
saddie - Even a monkey will write Shakespeare given enough time.
hell.pl - What the fuck is a shakespeare?
http://aravis.itpp.pl/oaza.jpg
|