Data: 2004-09-11 07:44:36
Temat: Re: Torcik
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam wszystkich
> Bardzo prosze szanownych grupowiczów o pomoc w zrobieniu masy tortowej z
> bitej śmietany. Zakupiłam 1 litr 30% śmietany i chyba 4 smietanki fix, czy
> tyle wystarczy? Nigdy wcześniej nie robiłam takiej masy, zawsze była
> jajeczna, ubijana na parze, ale tym razem chciałam odmienić. Ile powinnam
> dodac cukru, żeby masa nie była za słodka. Czy można dodać do jednej części
> masy troche Cappuccino np orzechowego, zeby zmienic smak? Co radzicie? I czy
> nasączać biszkopt pod taką masę? Chciałabym wypasc dobrze bo robie torcik
> dla mojej córci na 1 roczek.
>
> Z góry dziekuje za pomoc
> pozdrawiam Joanna
Pamiętaj, że łatwiej ubije Ci się śmietanka, gdy będzie porządnie schłodzona.
Miskę przed ubijaniem, też na godzinkę wstaw do lodówki :-) Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|