Data: 2008-10-05 17:38:34
Temat: Re: Tort Sachera [co nie tak?]
Od: "Władysław Łoś" <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <gcae9l$vk0$1@news.onet.pl>,
"Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> wrote:
> Użytkownik "Władysław Łoś" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-E63FF3.09010105102008@news.onet.pl...
> > Nie pamiętam. Na pewno nie była wyrafinowana to czekolada z wysoką
> > zawartością kakao. Chyba jakaś czekolada do celów kuchennych, ale dobrej
> > marki. Gdybym miał to dzisiaj robić, z tego co mogę kupić w pobliskim
> > sklepie, to wziąłbym chyba zwykłego deserowego Lindta.
>
> Dziękuję. A jeszcze jedna rzecz: czy konfotura morelowa ma byc słodka, czy
> raczej kwaśna? Mam domowej roboty konfitury morelowe, ale są mocno kwaśne.
> Nie chciałabym popsuć tortu. Jeśli trzeba przesmażę jeszcze raz z większą
> ilością cukru...
Nie znam czegoś takiego jak niesłodka konfitura. Konfitura to owoce
smażone w cukrze. Ma być bardzo słodka.
Władysław
|