Data: 2000-05-22 11:45:11
Temat: Re: Tort smietanowy
Od: "Anna Bojczuk" <a...@y...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krem na w/w tort: ubić śmietanę kremówkę (0,5l ) z śmietanfixem (dwie
torebki) i cukrem waniliowym lub ubić śmietanę jw. i dodać tężejącą
galaretkę (zamiast żelatynę).
Użytkownik A. Blikle Sp. z o.o. <b...@m...com.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:8fu3t2$1lo$...@s...icm.edu.pl...
> Witam,
>
> > Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam do grupowiczow ogromniasta
prosbe.
> > Jezeli ktos zna przpis na w/w tort, to bylabym wdzieczna za ujawnienie.
> Tort
> > smietanowy zawsze kupuje w lokalnej cukierni. Gdybym znala przepis na
krem
> > smietanowy, (bo o krem sie glownie rozchodzi), to z pewnoscia zrobilabym
> > sama. Krem jest wprost przepyszny, puszysty, mieciutki, marzenie... mmmm
> :-)
> > nie wiem, czy jest mozliwosc wykonania go w warunkach domowych, ale mam
> > nadzieje, ze tak.
>
> Trudno podac taki przepis gdy nie jadlo sie tego konkretnego tortu.
> Przewaznie torty zwane smietanowymi sporzadza sie z bitej smietany z
cukrem
> pudrem i zelatyna.
> Cukier do smaku, zelatyna do twardosci konsystencji.
>
> BoBig
>
>
|