Data: 2002-09-05 21:04:56
Temat: Re: Tort szampanowy
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Grzegorz Szutka wrote:
>
> 1.ciasto:
>
> 250g maki
> 150g masla
> 125g cukru
> 1 jajko
> 1 proszku do pieczenia
>
> wszystko zagniesc razem i wlozyc do tortownicy.
>
> 2. nadzienie:
> 1 kg jablek wyczyscis, pokroic w plastry, pokropic cytryna i wylozc na
> ciasto
> 1 but szampana+200g cukru+2 paczki bud. wanil: ugotowac i wylac gorace na
> jablka.
Hej, Grzesiu, czy chodzi ci o jeden but czy o jedna butelke? czy biale
wino moze byc zamiast szampana?
i ile tego proszku do pieczenia? 1 lyzeczke?
MB
|