Data: 2002-09-09 11:01:00
Temat: Re: Tort szampanowy
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Szutka" <s...@p...onet.pl> napisał:
> Hmmmm, czytam grupe slwdzac cale watki wiec myslalem ze widac do czego moj
> tekst sie odnosi...
Nie widac.
> chodzilo o te niegramatyczna konstrukcje:" 1 proszku do pieczenia" bo mialo
> byc "1/2 p. do p.". Za niejednoznacznosc przepraszam (ogon podkulony uszy po
> sobie.... :-)
To nie bylo takie proste zgadnac, ze masz na mysli 1/2 porcji proszku
do pieczenia, bo w przepisach przewaznie podaje sie go w lyzeczkach.
Nastepne pytanie moze brzmiec, ile wazy taka Twoja cala porcja proszku
do pieczenia? Zakladam, ze 18g, ale proszek do pieczenia bywa rowniez
i w torebkach 30 g.
> A ta profanacja to dla budyniu czy szampana?
Dla szampana oczywiscie i tez mam na mysli wino musujace.
Ale to tylko takie moje przypuszczenia, ktore wcale nie musza
sie sprawdzic... :)
Pozdrawiam
Lilla
|