Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!lublin.pl!news.lublin.p
l!not-for-mail
From: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tortilla Kamis - ktoś widział?
Date: Tue, 6 Feb 2007 16:21:22 +0100
Organization: lubman
Lines: 34
Message-ID: <eqa6jr$93e$1@news.lublin.pl>
References: <eqa28i$2bvf$1@main.viknet.pl> <eqa59a$63o$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.182.111.231
X-Trace: news.lublin.pl 1170775485 9326 212.182.111.231 (6 Feb 2007 15:24:45 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 6 Feb 2007 15:24:45 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:290545
Ukryj nagłówki
Użytkownik "brykanka" <8...@g...pl> napisał w wiadomości
news:eqa59a$63o$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Leszek" <rot_xiii@yrfmrxbyrpu_an_xbagb.pl> napisał w
wiadomości
> news:eqa28i$2bvf$1@main.viknet.pl...
> > Obszukałem wiele sklepów dużych i małych a nie znalazłem mieszanki
> > "Tortilla Kamis".
> > Zalecają do dania "burito" (dostępnego jako półprodukt)
> > http://www.kamis.pl/index.php/content/view/3341/714/
> >
> > Może ktoś ma tę mieszankę i wie jakie są jej składniki (prócz chili,
> > której się spodziewam:) - wówczas zastąpię.
> >
> > Leszek
>
>
> Na stronce którą zacytowałeś masz odpowiedź na swoje pytanie.
>
> "Miłośnicy kuchni meksykańskiej nie wyobrażają sobie burrito bez
> charakterystycznych przypraw: ognistego chili i słodkiej papryki. To one,
> wraz z natką kolendry, oregano i kminkiem decydują o charakterze smakowym
> dania."
>
> pzdr
> ANKA
>
Sory ale wydaje mi sie że smak to pochodzi od kminu a nie kminku...
M
|