Data: 2007-02-06 23:15:09
Temat: Re: Tortilla Kamis - ktoś widział?
Od: "Leszek" <n...@d...spamu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Akna wrote:
> Użytkownik "Leszek" <> napisał
>> Zobacz na link, który podałem - masz chyba inne opakowanie. Na dole
>> "mojego" jest wyraźnie napisane "1/2 op. Tortilli Kamis". Widac to
>> nawet choć niewyraźnie.
> Mam fizycznie to Burrito kamisowskie w domu. W sposobie
> przygotowania jak byk jest napisane, żeby farsz ładować na środek
> ciepłej tortilli (uprzednio zawiniętej i podgrzanej w piekarniku) i
> składac brzegi. Chyba się zasugerowałeś tą mieszanką :-) To burrito
> jest swego rodzaju
> przyprawą do mięska.
Widzisz więc chyba, że z tyłu również Tortilla Kamis jest jako
składnik - jedynie w sposobie przyrządzania nie napisali kiedy dodać ale
to chyba po prostu niedopatrzenie i użytkownik sam decyduje cz ma dodać
(jeśli chce jeszcze podkreślić smak). W składzie mieszanki jest
prawdopodobnie to co w sosie.
Widzę ogólnie, że piszacy przepisy i robiący zdjęcia w ogóle mają
bałagan w głowach. Co innego piszą (i jest to nieskładne), co innego
fotografują. Na tym i wielu innych posiadanych zdjęciach takich potraw
wyraźnie widać, że warzywa są dodane na końcu - nie są "upaćkane" w
sosie. Mięso również często przypomina raczej robione na wzór kebaba
(podpiekane i raczej suche) niż jak w opisie - miąchane z sosem i
przyprawami. Jak Wy robicie? Dotychczas mieszałem miesko z przyprawami i
odrobina papryki ale pomidory, sałatę, paprykę (paski) czy kukurydzę
dawałem świeże, przez co wszystko chrupiało i wygladało blizej tego co
na zdjęciu niż tego co wyszłoby gdybym zrobił wszystko jak w przepisach
(gotowe potrawy z Lidla).
--
Pozdrawiam
Leszek
|