Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.viknet.p
l!not-for-mail
From: "Leszek" <n...@d...spamu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tortilla Kamis - ktoś widział?
Date: Wed, 7 Feb 2007 00:15:09 +0100
Organization: VikNet NEWS Server
Lines: 34
Message-ID: <eqb5md$qpd$1@main.viknet.pl>
References: <eqa28i$2bvf$1@main.viknet.pl> <eqa8l9$dt5$1@inews.gazeta.pl>
<eqae2e$2s0q$1@main.viknet.pl> <eqaghl$e8m$1@inews.gazeta.pl>
<eqah6v$30d0$1@main.viknet.pl> <eqaikq$n8c$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: solo
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: main.viknet.pl 1170807309 27437 85.219.210.142 (7 Feb 2007 00:15:09 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...viknet.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 7 Feb 2007 00:15:09 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:290570
Ukryj nagłówki
Akna wrote:
> Użytkownik "Leszek" <> napisał
>> Zobacz na link, który podałem - masz chyba inne opakowanie. Na dole
>> "mojego" jest wyraźnie napisane "1/2 op. Tortilli Kamis". Widac to
>> nawet choć niewyraźnie.
> Mam fizycznie to Burrito kamisowskie w domu. W sposobie
> przygotowania jak byk jest napisane, żeby farsz ładować na środek
> ciepłej tortilli (uprzednio zawiniętej i podgrzanej w piekarniku) i
> składac brzegi. Chyba się zasugerowałeś tą mieszanką :-) To burrito
> jest swego rodzaju
> przyprawą do mięska.
Widzisz więc chyba, że z tyłu również Tortilla Kamis jest jako
składnik - jedynie w sposobie przyrządzania nie napisali kiedy dodać ale
to chyba po prostu niedopatrzenie i użytkownik sam decyduje cz ma dodać
(jeśli chce jeszcze podkreślić smak). W składzie mieszanki jest
prawdopodobnie to co w sosie.
Widzę ogólnie, że piszacy przepisy i robiący zdjęcia w ogóle mają
bałagan w głowach. Co innego piszą (i jest to nieskładne), co innego
fotografują. Na tym i wielu innych posiadanych zdjęciach takich potraw
wyraźnie widać, że warzywa są dodane na końcu - nie są "upaćkane" w
sosie. Mięso również często przypomina raczej robione na wzór kebaba
(podpiekane i raczej suche) niż jak w opisie - miąchane z sosem i
przyprawami. Jak Wy robicie? Dotychczas mieszałem miesko z przyprawami i
odrobina papryki ale pomidory, sałatę, paprykę (paski) czy kukurydzę
dawałem świeże, przez co wszystko chrupiało i wygladało blizej tego co
na zdjęciu niż tego co wyszłoby gdybym zrobił wszystko jak w przepisach
(gotowe potrawy z Lidla).
--
Pozdrawiam
Leszek
|