Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ania Małażewska" <a...@f...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tost francuski
Date: Tue, 14 Nov 2000 08:36:42 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 44
Message-ID: <8uqps1$pp7$1@news.tpi.pl>
References: <8umsit$g4t$1@news.tpi.pl> <3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: pm30.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 974187201 26407 213.76.108.30 (14 Nov 2000 07:33:21 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 14 Nov 2000 07:33:21 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-I-Am-Sorry: For my broken newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Tost francuski
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:37231
Ukryj nagłówki
Dziekuje za przepis.
Z pewnoscia sprobuje
Ania
Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> Tost Francuski (French Toast)
> 2 kawalki chalki, bialego chleba, lub slodkiej bulki na osobe
> 1 jajko na 1 kawalek chalki, chleba, chalki, etc.
> szczypta soli na 6 jajek
> maslo/olej do smazenia
> syrop do polania
>
> W duzym glebokim talerzu rozbic cale jajka ze szczypta soli, na patelni
> rozgrzac maslo i olej pol na pol, zeby cale dno bylo cienko pokryte.
> Maczac kawalki chalki w jajku, przyduszajac dlonia na plasko, zeby jajko
> wsiaklo, z obu stron, az chalka bedzie przesiaknieta ja gabka. Ciach na
> srednio goraca patelnie, i smazyc. Podniesc i zobaczyc po pewnym czasie,
> czy spod jest zloty, przewrocic na druga strone, dodac masla/oleju, zeby
> sie babelkowalo przy smazeniu, zmniejszyc ogien, przykryc na 2 minuty,
> az spuchnie. Podawac natychmiast, na ogrzane talerze, polewac syropem,
> klonowym czy innym, rowniez ogrzanym. Mozna tez podac z truskawkami i
> bita smietana, jak gofry.
> Magdalena Bassett
>
> "Ania Małażewska" wrote:
> >
> > Witam Szanownych Grupowiczow,
> >
> > Juz od jakiegos czasu bacznie sledze posty pojawiajace sie na grupie i
musze
> > przyznac, ze zajecie to niezwykle mnie wciagnelo. Jako, ze (jak
zauwazylam)
> > pomocy i rady mozna oczekiwac od Was w przypadku niemalze kazdego
problemu,
> > postanowilam uaktywnic sie nieco o zapytac o przepis na francuskie
tosty.
> > Probowalam takowych bedac podczas ostatnich wakacji w USA i mam chec
> > powtorzyc je w swojej kuchni. Bede wdzieczna za kazda podpowiedz.
> >
> > Ania
|