Data: 2000-11-14 07:35:16
Temat: Re: Tost francuski
Od: "Ania Małażewska" <a...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:1ek05ar.1bu73w3lmhvqnN%w...@t...com.pl...
> Ania Ma"ażewska <a...@f...onet.pl> wrote:
>
> Mozesz choc w przyblizeniu napisac jak mniej wiecej te francuskie tosty
> wygladaly? Czy przypominaly moze to, co we Francji nazywaja pain perdu,
> czyli francuska bulke namoczona w mleku, zanurzona w ubitym jajku i
> nastepnie usmazona?
>
W Stanach mial on postac kromek tostowego pieczywa przygotowanych (jak
teraz sie domyslam) w/g przepisu na podany przez Ciebie pain perdu.
Ania
|