Data: 2000-11-14 07:36:42
Temat: Re: Tost francuski
Od: "Ania Małażewska" <a...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dziekuje za przepis.
Z pewnoscia sprobuje
Ania
Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> Tost Francuski (French Toast)
> 2 kawalki chalki, bialego chleba, lub slodkiej bulki na osobe
> 1 jajko na 1 kawalek chalki, chleba, chalki, etc.
> szczypta soli na 6 jajek
> maslo/olej do smazenia
> syrop do polania
>
> W duzym glebokim talerzu rozbic cale jajka ze szczypta soli, na patelni
> rozgrzac maslo i olej pol na pol, zeby cale dno bylo cienko pokryte.
> Maczac kawalki chalki w jajku, przyduszajac dlonia na plasko, zeby jajko
> wsiaklo, z obu stron, az chalka bedzie przesiaknieta ja gabka. Ciach na
> srednio goraca patelnie, i smazyc. Podniesc i zobaczyc po pewnym czasie,
> czy spod jest zloty, przewrocic na druga strone, dodac masla/oleju, zeby
> sie babelkowalo przy smazeniu, zmniejszyc ogien, przykryc na 2 minuty,
> az spuchnie. Podawac natychmiast, na ogrzane talerze, polewac syropem,
> klonowym czy innym, rowniez ogrzanym. Mozna tez podac z truskawkami i
> bita smietana, jak gofry.
> Magdalena Bassett
>
> "Ania Małażewska" wrote:
> >
> > Witam Szanownych Grupowiczow,
> >
> > Juz od jakiegos czasu bacznie sledze posty pojawiajace sie na grupie i
musze
> > przyznac, ze zajecie to niezwykle mnie wciagnelo. Jako, ze (jak
zauwazylam)
> > pomocy i rady mozna oczekiwac od Was w przypadku niemalze kazdego
problemu,
> > postanowilam uaktywnic sie nieco o zapytac o przepis na francuskie
tosty.
> > Probowalam takowych bedac podczas ostatnich wakacji w USA i mam chec
> > powtorzyc je w swojej kuchni. Bede wdzieczna za kazda podpowiedz.
> >
> > Ania
|