Data: 2011-02-07 20:15:54
Temat: Re: Trwalosc alkoholi
Od: Witek <j...@p...p.lodz.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka brought next idea :
> Dnia Mon, 07 Feb 2011 15:01:39 +0100, panta_rei napisał(a):
>
>> Fermentacja octowa ? biochemiczny proces powstawania kwasu octowego z
>> alkoholu etylowego w rozcieńczonym roztworze wodnym z udziałem
>> *bakterii*
>>
>> Samo otwarcie i dostęp tlenu nie powoduje zaoctowania, ocet wytwarzają
>> _bakterie_ Nie pisz więc że:
>>
>> "Tlen znajdujacy sie w powietrzu powoli reaguje (spala) alkohol a
>> wynikiem reakcji jest ocet."
>>
>> Bo to nie jest prawda!
>
> Dokładnie!
Dokładnie co?
Ciagle czekam na odpowiedzi w innych wątkach ;-)
>>(ikselka) Np Żyje w zgodzie z naturą, nie krzyżuje konia z kurą.
>
>(Witek) A Ty swoje, jak mantre, uogólniając bez zrozumienia - jak traktować
> twoje wypowiedzi inaczej niż bełkot ogólników. GMO to nie krzyżowanie różnych
> gatunków!!!
>
>A przy okazji towjego przykładu żyjących z naturą biednych rolników
>- o krzyżówkach konia i osła słyszała?
>O kurcze, toż to korporacje zrobiły te muły.
>
>Witek
>
|