Data: 2003-09-18 06:51:18
Temat: Re: Tycie - wszystkiemu winna jest glukoza!
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jurek" <g...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bkaa7k$duq$1@inews.gazeta.pl...
> > wielomiesieczna trwalosc konfiturom babuni nadaje pasteryzacja - czyli
> > tluczenie drobnoustrojow wysoka temperatura.
>
> no i znowu blad! zapasteryzuj czysty przecier z owocow i przecier z
> dodatkiem z cukru , bardzo szybko zobaczysz roznice
Bzdura, w domu moich rodziców od zawsze pasteryzuje się musy owocowe bez
rzadnych dodatków i cukru i stoją po kilka lat nawet.
Jedyne co im może zaszkodzić wizualnie to wystawienie na ostre słońce przez
dłuższy czas - ciemnieją (jabłka i gruszki), choć nie tracą smaku ani się
nie psują.
Sowa
|