Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!pcmedia.com.pl!news
.man.szczecin.pl!news.mega.net.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Vis-a-Vis
Date: Sun, 27 May 2001 21:01:54 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 38
Message-ID: <9eriub$17f$1@news.tpi.pl>
References: <3...@h...pl> <3...@p...onet.pl>
<9er0p2$a0j$1@news.tpi.pl> <9er8n1$p78$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa75.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 990990091 1263 213.76.96.75 (27 May 2001 19:01:31 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 27 May 2001 19:01:31 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-I-Am-Sorry: For my broken newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-Subject: Odp: Vis-a-Vis
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:52590
Ukryj nagłówki
Po namyśle stwierdzam, że masz rację. Przyczyna tego taka, że w moim domu
rodzinnym (zapewne błędnie) tak robione mięsa były zawsze nazywane
pieczeniami. W każdym razie moja przyjaciółka robiąca taki schab -
analogiczne przyprawy - wyłącznie w piekarniku też osiąga efekt soczystości
i łatwości gryzienia i twierdzi, że kluczowym czynnikiem decydującym o
miękkości jezt nie za długi czas pieczenia, i głównie chodziło mi o
zwrócenie uwagi szanownych grupowiczów na to zagadnienie. Czyli reasumując -
czy duszony, czy pieczony - długo poddawany obróbce cieplnej łykowacieje i
schnie. Zupełnie inna historia, jeżeli komuś to nie przeszkadza i dla
chrupiącej skórki się poświęci. Ja jestem obecnie w fazie uwielbienia dla
mięs soczysto-miękkich...
Agata Solon, naturalna, chyba też zrobię&duszone ze szczypiorkiem pieczarki
Użytkownik Agnieszka Litwin <a...@a...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9er8n1$p78$...@n...tpi.pl...
> Witaj!
>
> Moze sie nie znam ale moim skromnym zdaniem to co ty robisz to schab
duszony
> a nie pieczony(
> i pewnie dlatego taki miekki i soczysty. Ale pierczony zawsze ma taka
> swietna skorke i to nic ze czasem wychodzi zujacy (ale tylko czasem wiec
to
> pewnie od schabu zalezy)
> Aga ktora juz dawno schabu nie robila i ochoty nabrala i zrobi
>
> --
>
> _______________________________________________
> a...@a...com.pl
> http://nasze-dzieci.dobrestrony.pl/dzieci/julia_litw
in/index.htm
>
>
>
>
>
|