Data: 2004-03-15 22:05:18
Temat: Re: W I O S N A !!!!!!!!!!!!!
Od: s...@s...pl (Tadeusz Smal)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Beata Mateuszczyk" <b...@p...onet.pl>
> > pieczona w plastrach na ruszcie
> > bardzo smaczne sa jej kwiaty smazone w ciescie
> > :)
>
> Gdy ktoś lubi to faktycznie za mało. Miałam na myśli taką przeciętną
> rodzinę, która używa cukini tyko do potrawki lub placków. Wtedy starczy.
:)
ja jeszcze sie spotkalem z "bigosem" z cukini
:)
ale koniecznie sprobuj z rusztu
takie gora 15-17 cm dlugosci
pociete w podluzne plastry (okolo 1 cm grubosci)
tak opiec na ruszcie
aby skorka z obu stron byla sucha
a caly srodek "plywal"
:)
wtedy polac to tylko oliwka z oliwek
lekko osolic i jakis listeczek czabru do smaku
jestem pewien
ze kazdy bedzie prosil o wiecej poziostawiajac na talerzach mieso
:)
> > w tym roku wysieje rowniez duzo wiecej melonow
> > byly lepsze od tych sklepowych
> > :))))
>
> Kiedyś jadłam u ciotki melony własnej produkcji. Rzeczywiście znakomite.
> Uprawiasz oczywiście pod szkłem lub folią? Jaki masz plon z jednego
> krzaczka? Jestem ciekawa ile posadzić, żeby starczyło. Moje dziecko
> zjada przynajmniej połówkę melona dziennie. Można zbankrutować mając
> dziecko z takimi upodobaniami. Którą odmianę uprawiasz? Jakąś polską,
> czy nasiona z kupowanych owoców?
:)
mialem nasionka z polskiego Emira
:)
mialem zarowno w foliowcu jak i w gruncie
i tu
i tu bylo po 3-4 sztuki
:)
miedzy nimi byly dwie roznice
te w gruncie dojrzaly ze 3-4 tygodnie pozniej
a te w foliowcu mialy taka bardziej chropowata i jakby grubsza zewnetrzna
skorke
hehe
przekop trawnik
i posadz ich jak najwiecej
:)))))
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
> Pozdrawiam
> Bea
>
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
|