Data: 2012-01-06 16:30:23
Temat: Re: W czym piec rybe?
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
J-23 wrote:
> On 6 Sty, 14:38, Fedor <n...@m...ru> wrote:
>> W czym pieczecie ryby?
>>
>> W wiekszosci przepisow, np. na pieczonego pstraga, nalezy zawinac rybe w
>> folie aluminiowa i tak piec przez wiekszosc czasu. Problem w tym, ze
>> skora wtedy przylepia sie do folii i tylko z jednej strony mozna
>> stworzyc efekt chrupiacej skorki (po zdjeciu folii i podpieczeniu).
>
> moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
W soli nie będzie chrupiącej skórki. Można we frytownicy. Np. w takich
sprytnych kleszczach-ruszcie.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|