Data: 2002-03-15 10:37:35
Temat: Re: W imieniu Mechci pytanie o selerka
Od: <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
inne smaczne selerowe potrawy to w
> imieniu Kasi grzecznie prosze ;-))
>
>
> serdecznie pozdrawiam
> Basia
>
1) Selerka pokroić, poddusić na maśle, jak "zdechnie" to posolic. Jeść jako
jarzynke
2) Troche podduszonego selerka połączyć z rosołem z kostki, zaprawić śmietaną,
mozna odorbina mielonej kolendry, do tego drobny makaron . Jeść jako zupke.
3) Zużyc do zapiekanki " na winie" - co sie nawinie to do żaroodpornego
naczynia, pozypać z wierzchu żółtym serem.Zapiec.
4. Zrobić tartę : slone kruche ciasto ( było już) plus pokrojony selere, zalać
jajami rozbitymi z mlekiem ( śmietanką), posolic, popieprzyć, pogałkować, mozna
do masy dodać tartego zółtego sera, zapiec...
I tak dalej, i tak dalej..
Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|