Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia W kwestii sera.

Grupy

Szukaj w grupach

 

W kwestii sera.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 29


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2017-05-18 22:45:27

Temat: Re: W kwestii sera.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
> Pan stefan napisał:
>
>>>> Ołomunieckie też konsumuję i kupuję ilekroć tam zawitam.
>>>
>>> Ja wiem, że najlepiej smakują kupione na Fischplatzu, ale
>>> gdyby kto miał chęć, a nie miał tam po drodze, to w tzw.
>>> ciągłej sprzedaży mają je w Kauflandzie.
>>
>> akurat Kaufland nie jest mi po drodze, zarobił u mnie krechę...
>
> Do Bydgoszczy będę jeździł...
>

Tych klientów nie obsługujemy!

--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także

12. Data: 2017-05-19 01:15:44

Temat: Re: W kwestii sera.
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"stefan" <s...@w...pl> wrote in message
news:ofkpp8$arr$1@node2.news.atman.pl...
>> Ani o casu marzu? O włoskim/sardyńskim/alpejskim itd. serze z robakami?
>> https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
>>
> Casu Narzu jadłem podczas rajzy po Sardynii. Mogę ci podrzucić fotki z
> degustacji :)

I jadłeś razem z larwami? Dla mnie byłoby to tabu nie do przeskoczenia.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2017-05-19 09:44:42

Temat: Re: W kwestii sera.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pszemol <P...@P...com> wrote:

>
> I jadłeś razem z larwami? Dla mnie byłoby to tabu nie do przeskoczenia.

Ser się otwiera i czeka, aż larwy się przedzierzgną w muchy, po czym
odlecą. Niektórzy jedzą oczywiście z larwami - przecież są czyściutkie, bo
niewychodzące :-)



--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2017-05-19 10:00:45

Temat: Re: W kwestii sera.
Od: stefan <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2017-05-19 o 01:15, Pszemol pisze:
> "stefan" <s...@w...pl> wrote in message
> news:ofkpp8$arr$1@node2.news.atman.pl...
>>> Ani o casu marzu? O włoskim/sardyńskim/alpejskim itd. serze z robakami?
>>> https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
>>>
>> Casu Narzu jadłem podczas rajzy po Sardynii. Mogę ci podrzucić fotki z
>> degustacji :)
>
> I jadłeś razem z larwami? Dla mnie byłoby to tabu nie do przeskoczenia.
Po świnkach morskich z rożna w Peru, chińskich świerszczach w cukrze i
malezyjskich długich "glizdach morskich" nawlekanych na patyczek w
spiralkę nic (no, prawie nic) nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
Surströmming też (ale trochę mnie rzucało)....
Jest piątek, więc udaję się po rewelacyjnie marynowany i peklowany
baleronik z Hagi ( to taka wędzarnia, niestety). Smaczności!!!!
pozdrawiam
Stefan

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2017-05-19 10:45:49

Temat: Re: W kwestii sera.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-05-19 o 01:15, Pszemol pisze:
>> "stefan" <s...@w...pl> wrote in message
>> news:ofkpp8$arr$1@node2.news.atman.pl...
>>>> Ani o casu marzu? O włoskim/sardyńskim/alpejskim itd. serze z robakami?
>>>> https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
>>>>
>>> Casu Narzu jadłem podczas rajzy po Sardynii. Mogę ci podrzucić fotki z
>>> degustacji :)
>>
>> I jadłeś razem z larwami? Dla mnie byłoby to tabu nie do przeskoczenia.
> Po świnkach morskich z rożna w Peru, chińskich świerszczach w cukrze i
> malezyjskich długich "glizdach morskich" nawlekanych na patyczek w
> spiralkę nic (no, prawie nic) nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
> Surströmming też (ale trochę mnie rzucało)....
> Jest piątek, więc udaję się po rewelacyjnie marynowany i peklowany
> baleronik z Hagi ( to taka wędzarnia, niestety). Smaczności!!!!
> pozdrawiam
> Stefan
>

Można jeść ślimaki, ostrygi czy solone śledzie - można i larwy. Zwłaszcza
pod wódeczkę.
Tyle teorii. Praktyka jednak u mnie kuleje :-))

--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2017-05-19 12:53:53

Temat: Re: W kwestii sera.
Od: stefan <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2017-05-19 o 10:45, Ikselka pisze:
> stefan <s...@w...pl> wrote:
>> W dniu 2017-05-19 o 01:15, Pszemol pisze:
>>> "stefan" <s...@w...pl> wrote in message
>>> news:ofkpp8$arr$1@node2.news.atman.pl...
>>>>> Ani o casu marzu? O włoskim/sardyńskim/alpejskim itd. serze z robakami?
>>>>> https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
>>>>>
>>>> Casu Narzu jadłem podczas rajzy po Sardynii. Mogę ci podrzucić fotki z
>>>> degustacji :)
>>>
>>> I jadłeś razem z larwami? Dla mnie byłoby to tabu nie do przeskoczenia.
>> Po świnkach morskich z rożna w Peru, chińskich świerszczach w cukrze i
>> malezyjskich długich "glizdach morskich" nawlekanych na patyczek w
>> spiralkę nic (no, prawie nic) nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
>> Surströmming też (ale trochę mnie rzucało)....
>> Jest piątek, więc udaję się po rewelacyjnie marynowany i peklowany
>> baleronik z Hagi ( to taka wędzarnia, niestety). Smaczności!!!!
>> pozdrawiam
>> Stefan
>>
>
> Można jeść ślimaki, ostrygi czy solone śledzie - można i larwy. Zwłaszcza
> pod wódeczkę.
> Tyle teorii. Praktyka jednak u mnie kuleje :-))
>
Wyobraź sobie, że kiedyś w CK Wiedniu, niedaleko Katedry mojego
imiennika zamówiłem klasykę - Wiener Schnitzell. Ku...twa nie zjadłem!!!
Zamiast zrobionego jak Bóg nakazał z młodej cielęciny, operator tłuczka
(bo na pewno nie kucharz) sklepał kawałek wołowiny z krów które śniły
się faraonowi z kawałkiem koguta który ocalał z rzezi pod Moskwą w 1612
roku. Była potężna rozróba...
pozdr
Stefan
PS. A karczek jest cudowny, ta galaretka w zakamarkach sznurka...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2017-05-19 13:29:34

Temat: Re: W kwestii sera.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-05-19 o 10:45, Ikselka pisze:
>> stefan <s...@w...pl> wrote:
>>> W dniu 2017-05-19 o 01:15, Pszemol pisze:
>>>> "stefan" <s...@w...pl> wrote in message
>>>> news:ofkpp8$arr$1@node2.news.atman.pl...
>>>>>> Ani o casu marzu? O włoskim/sardyńskim/alpejskim itd. serze z robakami?
>>>>>> https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
>>>>>>
>>>>> Casu Narzu jadłem podczas rajzy po Sardynii. Mogę ci podrzucić fotki z
>>>>> degustacji :)
>>>>
>>>> I jadłeś razem z larwami? Dla mnie byłoby to tabu nie do przeskoczenia.
>>> Po świnkach morskich z rożna w Peru, chińskich świerszczach w cukrze i
>>> malezyjskich długich "glizdach morskich" nawlekanych na patyczek w
>>> spiralkę nic (no, prawie nic) nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
>>> Surströmming też (ale trochę mnie rzucało)....
>>> Jest piątek, więc udaję się po rewelacyjnie marynowany i peklowany
>>> baleronik z Hagi ( to taka wędzarnia, niestety). Smaczności!!!!
>>> pozdrawiam
>>> Stefan
>>>
>>
>> Można jeść ślimaki, ostrygi czy solone śledzie - można i larwy. Zwłaszcza
>> pod wódeczkę.
>> Tyle teorii. Praktyka jednak u mnie kuleje :-))
>>
> Wyobraź sobie, że kiedyś w CK Wiedniu, niedaleko Katedry mojego
> imiennika zamówiłem klasykę - Wiener Schnitzell. Ku...twa nie zjadłem!!!
> Zamiast zrobionego jak Bóg nakazał z młodej cielęciny, operator tłuczka
> (bo na pewno nie kucharz) sklepał kawałek wołowiny z krów które śniły
> się faraonowi z kawałkiem koguta który ocalał z rzezi pod Moskwą w 1612
> roku. Była potężna rozróba...

Myślał - Polak nie pozna, można mu wciskać barachło.

> pozdr
> Stefan
> PS. A karczek jest cudowny, ta galaretka w zakamarkach sznurka...
>

Niby skąd galaretka? Chyba że w kątnicy zaszyty i wędzony, a potem w niejże
parzony...

--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2017-05-19 14:27:41

Temat: Re: W kwestii sera.
Od: stefan <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2017-05-19 o 13:29, Ikselka pisze:
> stefan <s...@w...pl> wrote:
>> W dniu 2017-05-19 o 10:45, Ikselka pisze:
>>> stefan <s...@w...pl> wrote:
>>>> W dniu 2017-05-19 o 01:15, Pszemol pisze:
>>>>> "stefan" <s...@w...pl> wrote in message
>>>>> news:ofkpp8$arr$1@node2.news.atman.pl...
>>>>>>> Ani o casu marzu? O włoskim/sardyńskim/alpejskim itd. serze z robakami?
>>>>>>> https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
>>>>>>>
>>>>>> Casu Narzu jadłem podczas rajzy po Sardynii. Mogę ci podrzucić fotki z
>>>>>> degustacji :)
>>>>>
>>>>> I jadłeś razem z larwami? Dla mnie byłoby to tabu nie do przeskoczenia.
>>>> Po świnkach morskich z rożna w Peru, chińskich świerszczach w cukrze i
>>>> malezyjskich długich "glizdach morskich" nawlekanych na patyczek w
>>>> spiralkę nic (no, prawie nic) nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
>>>> Surströmming też (ale trochę mnie rzucało)....
>>>> Jest piątek, więc udaję się po rewelacyjnie marynowany i peklowany
>>>> baleronik z Hagi ( to taka wędzarnia, niestety). Smaczności!!!!
>>>> pozdrawiam
>>>> Stefan
>>>>
>>>
>>> Można jeść ślimaki, ostrygi czy solone śledzie - można i larwy. Zwłaszcza
>>> pod wódeczkę.
>>> Tyle teorii. Praktyka jednak u mnie kuleje :-))
>>>
>> Wyobraź sobie, że kiedyś w CK Wiedniu, niedaleko Katedry mojego
>> imiennika zamówiłem klasykę - Wiener Schnitzell. Ku...twa nie zjadłem!!!
>> Zamiast zrobionego jak Bóg nakazał z młodej cielęciny, operator tłuczka
>> (bo na pewno nie kucharz) sklepał kawałek wołowiny z krów które śniły
>> się faraonowi z kawałkiem koguta który ocalał z rzezi pod Moskwą w 1612
>> roku. Była potężna rozróba...
>
> Myślał - Polak nie pozna, można mu wciskać barachło.
>
>> pozdr
>> Stefan
>> PS. A karczek jest cudowny, ta galaretka w zakamarkach sznurka...
>>
>
> Niby skąd galaretka? Chyba że w kątnicy zaszyty i wędzony, a potem w niejże
> parzony...
>
Bo to taki maniak robi, po wędzeniu zaparza w rosole... a on jak obcieka
to na wierzchu koło sznureczków zastyga, i można go tak (prawie
perwersja) języczkiem...
pozdr
Stefan

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2017-05-19 14:40:16

Temat: Re: W kwestii sera.
Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora

"stefan" <s...@w...pl> wrote in message
news:ofm8ng$mal$1@node2.news.atman.pl...
> W dniu 2017-05-19 o 01:15, Pszemol pisze:
>> "stefan" <s...@w...pl> wrote in message
>> news:ofkpp8$arr$1@node2.news.atman.pl...
>>>> Ani o casu marzu? O włoskim/sardyńskim/alpejskim itd. serze z robakami?
>>>> https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
>>>>
>>> Casu Narzu jadłem podczas rajzy po Sardynii. Mogę ci podrzucić fotki z
>>> degustacji :)
>>
>> I jadłeś razem z larwami? Dla mnie byłoby to tabu nie do przeskoczenia.
> Po świnkach morskich z rożna w Peru, chińskich świerszczach w cukrze i
> malezyjskich długich "glizdach morskich" nawlekanych na patyczek w
> spiralkę nic (no, prawie nic) nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
> Surströmming też (ale trochę mnie rzucało)....

Twardziel z Ciebie :-)
Serek Limburger mnie rzucił na kolana i nie umiałem się przełamać aby go
spróbować.

> Jest piątek, więc udaję się po rewelacyjnie marynowany i peklowany
> baleronik z Hagi ( to taka wędzarnia, niestety). Smaczności!!!!
> pozdrawiam

Pozdrowionka. Baleronik to ja mogę jeść w każdy piątek :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2017-05-19 17:15:29

Temat: Re: W kwestii sera.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

stefan <s...@w...pl> wrote:
> W dniu 2017-05-19 o 13:29, Ikselka pisze:
>> stefan <s...@w...pl> wrote:
>>> W dniu 2017-05-19 o 10:45, Ikselka pisze:
>>>> stefan <s...@w...pl> wrote:
>>>>> W dniu 2017-05-19 o 01:15, Pszemol pisze:
>>>>>> "stefan" <s...@w...pl> wrote in message
>>>>>> news:ofkpp8$arr$1@node2.news.atman.pl...
>>>>>>>> Ani o casu marzu? O włoskim/sardyńskim/alpejskim itd. serze z robakami?
>>>>>>>> https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
>>>>>>>>
>>>>>>> Casu Narzu jadłem podczas rajzy po Sardynii. Mogę ci podrzucić fotki z
>>>>>>> degustacji :)
>>>>>>
>>>>>> I jadłeś razem z larwami? Dla mnie byłoby to tabu nie do przeskoczenia.
>>>>> Po świnkach morskich z rożna w Peru, chińskich świerszczach w cukrze i
>>>>> malezyjskich długich "glizdach morskich" nawlekanych na patyczek w
>>>>> spiralkę nic (no, prawie nic) nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
>>>>> Surströmming też (ale trochę mnie rzucało)....
>>>>> Jest piątek, więc udaję się po rewelacyjnie marynowany i peklowany
>>>>> baleronik z Hagi ( to taka wędzarnia, niestety). Smaczności!!!!
>>>>> pozdrawiam
>>>>> Stefan
>>>>>
>>>>
>>>> Można jeść ślimaki, ostrygi czy solone śledzie - można i larwy. Zwłaszcza
>>>> pod wódeczkę.
>>>> Tyle teorii. Praktyka jednak u mnie kuleje :-))
>>>>
>>> Wyobraź sobie, że kiedyś w CK Wiedniu, niedaleko Katedry mojego
>>> imiennika zamówiłem klasykę - Wiener Schnitzell. Ku...twa nie zjadłem!!!
>>> Zamiast zrobionego jak Bóg nakazał z młodej cielęciny, operator tłuczka
>>> (bo na pewno nie kucharz) sklepał kawałek wołowiny z krów które śniły
>>> się faraonowi z kawałkiem koguta który ocalał z rzezi pod Moskwą w 1612
>>> roku. Była potężna rozróba...
>>
>> Myślał - Polak nie pozna, można mu wciskać barachło.
>>
>>> pozdr
>>> Stefan
>>> PS. A karczek jest cudowny, ta galaretka w zakamarkach sznurka...
>>>
>>
>> Niby skąd galaretka? Chyba że w kątnicy zaszyty i wędzony, a potem w niejże
>> parzony...
>>
> Bo to taki maniak robi, po wędzeniu zaparza w rosole... a on jak obcieka
> to na wierzchu koło sznureczków zastyga

Dodaje żelatynę, żeby mu wędzonki nie traciły na wadze przy stygnięciu i
potem nie obsychały. I tyle. Ja się na takie chwyty nie nabiorę.

--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pyszny biały ser.
Łosoś po ikselsku.
Niby nic, a cieszy :-))
Gołąbki w liściach botwinki
Kasza jaglana - jakieś proste przepisy?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Adopt poodle, goldendoodle,http://toyp oodlesbreeder.company.co m toy poodle, poodles, toy dog breeds, poodle puppies, poodle dog, goldendoodle puppy, poodle sizes, poodle puppy, toy poodles for sale, toy poodle for sale, poodle toy, toy poodle puppi
Adopt poodle, goldendoodle,http://toyp oodlesbreeder.company.co m toy poodle, poodles, toy dog breeds, poodle puppies, poodle dog, goldendoodle puppy, poodle sizes, poodle puppy, toy poodles for sale, toy poodle for sale, poodle toy, toy poodle puppi
Adopt poodle, goldendoodle,http://toyp oodlesbreeder.company.co m toy poodle, poodles, toy dog breeds, poodle puppies, poodle dog, goldendoodle puppy, poodle sizes, poodle puppy, toy poodles for sale, toy poodle for sale, poodle toy, toy poodle puppi
Adopt poodle, goldendoodle,http://toyp oodlesbreeder.company.co m toy poodle, poodles, toy dog breeds, poodle puppies, poodle dog, goldendoodle puppy, poodle sizes, poodle puppy, toy poodles for sale, toy poodle for sale, poodle toy, toy poodle puppi
Adopt poodle, goldendoodle,http://toyp oodlesbreeder.company.co m toy poodle, poodles, toy dog breeds, poodle puppies, poodle dog, goldendoodle puppy, poodle sizes, poodle puppy, toy poodles for sale, toy poodle for sale, poodle toy, toy poodle puppi

zobacz wszyskie »