Data: 2001-08-02 13:09:47
Temat: Re: WATRoBKA W SOSIE???
Od: "Kamas" <m...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marta" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:9kb7n2$2ks$1@news.tpi.pl...
>
>
> Mam wielka ochote tylko nie mam pojecia jak ja zrobic.... zawsze jadlam
> (robilam) taka zwykla podsmazana z cebulka, moze ktosik z was podalby mi
> jakis przepis tak ze palce lizac???
>
> POzdrawiam
> MArta
>
1. na sposób indyjski
Wątrobę pokroić na cienkie plasterki, usmażyć na oleju, wyjąć. Na tej samej
patelni przysmażyć posiekaną drobno cebulę, dodać ostry ketchup, sól,
cukier, pieprz. Włożyć wątróbkę, poddusić.
2. na sposób chiński
Wątrobę pokroić w niewielką kostkę, wrzucić do miski. Posypać mąką
ziemniaczaną, zalać dwoma łyżkami sosu sojowego, odstawić. Na głębokiej
patelni rozgrzać mocno olej, wrzucić wątróbkę, smażyć krótko, tylko ma
zmienić kolor. Dodać pokrajaną drobno cebulę, paprykę, pieczarki, jeszcze
chwilę podsmażyć, podlać słodkim sokiem z porzeczek, posolić, popieprzyć,
jeszcze chwilę poddusić.
smacznego!
--
pozdrawiam:-))
Sławomir J. Marusiński
|