Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [WRC] Dobre mięcho Re: [WRC] Dobre mięcho

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: [WRC] Dobre mięcho

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "misiczka" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [WRC] Dobre mięcho
Date: Tue, 26 Aug 2003 14:01:23 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 32
Sender: m...@p...onet.pl@skb.pl
Message-ID: <bifis5$5vj$1@news.onet.pl>
References: <bifcm9$hcs$1@news.onet.pl> <bifgi8$sc0$1@news.onet.pl>
<bifh8n$frv$1@SunSITE.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: skb.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1061899973 6131 193.91.29.194 (26 Aug 2003 12:12:53 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Aug 2003 12:12:53 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
User-Agent: Hamster/2.0.2.2
X-SigInfo: Generated by Sygnaturkowiec v. 0.1.3.6
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:171272
Ukryj nagłówki


Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:bifh8n$frv$1@SunSITE.icm.edu.pl...

w najlepszym razie dodaja do niego barwnik, w najgorszym
> - podaja zwierzeciu trutke przed smiercia, dzieki ktorej pekaja naczynia
> krwionosne i mieso ma taki piekny krwisto-czerwony kolor

Nie popadajmy w przesadę. To nie żaden barwnik - po prostu odpowiednie
oświetlenie.
BTW- po ulicy chodzisz w masce, bo boisz się spalin? ;)
W obecnej chwili wszędzie są takie ilości chemii i czynników
chorobotwórczych, że nie sądzę, by jedzenie mięsa kupowanego "u chłopa"
miało Cię przed czymkolwiek uchronić.
Sama staram się ograniczyć ilość barwników i konserwantów w jedzeniu, ale
stwierdzenie, że hipermarkety barwią mięso jest po prostu śmieszne.
A "mycie kurczaków w Ludwiku" zdarza się wszędzie i nie jest to domena
hipermarketów.
Jeśli miałabym wybierać między mięsem kupowanym w hipermarkecie i na targu,
wybrałabym to pierwsze. Widziałam parę razy, jak wygląda traktowanie mięsa w
małych, nagrzanych latem maksymalnie kioskach czy budkach, 2 x 2 metry,
gdzie mięso leży po prostu na tacach leżących na podłodze (!!!), a pani
sprzedawczyni chodzi obok w brudnych butach. Nie mówiąc już o tych muchach,
które tam łażą.


pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia

--
Tylko zamknąwszy za sobą drzwi można otworzyć okno w przyszłość
http://www.misiczka.com

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
26.08 Robert Steward
26.08 Cherokee gd
26.08 Eugeniusz Dębski
26.08 wiku
26.08 Cherokee gd
26.08 BaM
26.08 Kruszynka \(Wrocław\)
26.08 misiczka
26.08 wiku
28.08 BaM
28.08 Cherokee gd
28.08 Agnieszka
29.08 wiku
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"