Data: 2003-05-27 10:06:23
Temat: Re: Wadliwe przetwory
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ivan wrote:
> > Wlasnie - poleccie jakies koncentraty / przeciery / pomidory w
> > puszkach - dobre a niedrogie.
> >
> Valfrutta (jakoś tak się to pisze) moja ładniejsza używa tego do
> spagetti czy pomidorówki.
> (w puszkach - pomidory całe lub krojone)
jesli chodzi o pomidory w calosci lub w kosteczke to dobra jest wlasnie
valfrutta, melissa (ale zadka, do spaghetti trzeba dlugo odparowywac) i
jeszcze jakas wloska... kurcze, akurat nie mam... coz, konczy sie sezon na
pomidory puszkowe ;P
byle nie cirio! niezbyt mi podchodza. a raz musialysmy z siostra wywalic
duuuza porcje spaghetti! a bylysmy strasznie glodne, hlip, hlip. tle ze te
pomidory byl tak zarabiscie kwasne! bylo w nich tyle kwasku cytrynowego ze
mozna by nim zakwasic chyba wanne pomidorow..... serio. odruch wymiotny i
tyle. cos im sie nie udalo ewidentnie.
przeciery kartonikowe i butelkowe generalnie sa wszystkie dobre, zwl.
wloskie. bo te greckie to takie mniej aromatyczne, bardziej gorzkawe....
kiedys byl wiekszy wybor wloskich... teraz trudniej.
a koncentraty juz przedyskutowalismy w tym watku, wiec nie powtarzam :)
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|