Data: 2004-11-09 06:37:49
Temat: Re: Watróbka a czas jej przygotowania
Od: "walkie!" <w...@w...wroclaw.net.com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik kiper napisał:
> rany, nigdy w mace! bo kluch sie robi
> zadnej watrobki nie powinno sie obtaczac w mace
> lepiej pokroic w cienkie paski i raz dwa obsmazyc z cebulka i np. ziolami
> prowansalskimi
> powinna byc rozowa w srodku. dobrze jest dodac wina jak sie przwraca na
> druga strone (czerwone wytrawne)
> poreszta im dluzej sie smazy tym twardsza, a duszenie to zupelnie
> odpada-robia sie trociny
> oczywiscie do spozycia nadaja sie watrobki wieprzowe, drobiowe i cielece.
> wolowe sa okropne, nie da sie pozbyc tego wstretnego zapachu
> i zawsze solimy po usmazeniu
>
jakos sie nie moge z Toba zgodzic, przeczytaj co napisalam o
przygotowaniu watrobki wg mnie
a inne osoby robia podobnie...
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|