Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin2!goblin.stu.neva.ru!feed.news.qwest.net!mpls-nntp-01.inet.qwest
.net!216.196.98.147.MISMATCH!border4.nntp.dca.giganews.com!border2.nntp.dca.gig
anews.com!nntp.giganews.com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed
.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.
neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Wiadro chemii!.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <rhqsz9ezbswm.1xn49ryk2lq27$.dlg@40tude.net>
<51cabaee$0$1451$65785112@news.neostrada.pl>
<fx7kpy1g9cl4.zgz940gm2m5z$.dlg@40tude.net>
<kqeth3$dk2$1@node1.news.atman.pl>
<51cc36f4$0$1224$65785112@news.neostrada.pl>
<krtj3g$u2f$3@node2.news.atman.pl>
<51e3e88d$0$1212$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Mon, 15 Jul 2013 15:33:11 +0200
Message-ID: <1iy6utp2272wx$.15runl43pns38.dlg@40tude.net>
Lines: 43
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.7.106
X-Trace: 1373895191 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 1255 95.49.7.106:2244
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:352138
Ukryj nagłówki
Dnia Mon, 15 Jul 2013 14:18:20 +0200, Feniks z popiołów napisał(a):
> A skład sprawdzałeś? Tam w składzie nie wspominają o mięsie cielęcym, co
> najwyżej o znikomej zawartości (procentowo) tłuszczu i skórek cielęcych.
> BTW Od pewnego czasu w ogóle nie kupuję parówek, których składu nie
> jestem w stanie sprawdzić na opakowaniu, bo są np. sprzedawane luzem, a
> opakowanie w sklepie "wcięło".
A np cukier kupujesz? Pomimo że obowiązek podawania składu jest
rygorystycznie egzekwowany od wszystkich producentów żywności pod groźbą
kar, tutaj jakiś zaiste cudowny ewenement - na żadnej torebce cukru nie
znajdziesz składu!
Po co skład, kiedy wiadomo, ze cukier?
Ano tutaj trzeba byłoby się zainteresować, bo ów skład (wydawałoby się
jednorodnej substancji!) jest bardzo ciekawy - od antyzbrylacza począwszy,
który sypany jest najwyraźniej "jak się sypnie" (widzę to po konsystencji
np cukru pudru, który raz jest w miarę normalkny choc też nigdy nie
wilgotnieje..., a innym razem wręcz przy byle ruchu daje tuman w oczy jak
na obrazie Malczewskiego), na soli kończąc...
Że antyzbrylacz? - ano jest, jest, jak amen w pacierzu, bo dziś cukier zeby
nie wiem ile stał/leżał w torebce/cukiernicy, nie wilgotnieje ani nie
skleja się w blok, co kiedyś było normą...
No a że sól w cukrze?
http://eradycator.salon24.pl/78434,ile-soli-w-cukrze
-niemieckiego-koncernu-biala-smierc-polskich
I już to widzę, jak "nasi" producenci lepsi. Zwłaszcza że naszych to i tak
na lekarstwo - cukrowni polskich obecnie ze świecą szukać, taki rząd
mamy...
A już że cała żywność to w sumie jeden wielki szajs...
http://tiny.pl/h64c2
http://tiny.pl/h64c6
I tu artykuł o ciekawej konstatacji na końcu:
http://m.interia.pl/biznes/news,1915054,4199
:-)))
--
XL "Czarnecki Marek, Onyszkiewicz, Piskorski, Staniszewska,
Wielowieyski, Buzek, Chmielewski, Gacek, Jałowiecki, Lewandowski, Olbrycht,
Protasiewicz, Saryusz-Wolski, Siekierski, Zaleski, Zwiefka, Geringer de
Oedenberg, Grabowska, Liberadzki, Masiel, Sonik, Gierek"
http://www.bibula.com/?p=8428
|