Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wielkie żarcie...? Re: Wielkie żarcie...?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Wielkie żarcie...?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!news.glorb.com!news-out.readnews.com!news-x
xxfer.readnews.com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrad
a.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada
.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Wielkie żarcie...?
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <1...@4...net>
Date: Tue, 1 Oct 2013 23:17:42 +0200
Message-ID: <utji467oggwc$.1qp9pr0013od2$.dlg@40tude.net>
Lines: 32
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.10.212
X-Trace: 1380662262 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2191 95.49.10.212:1097
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:352684
Ukryj nagłówki

Dnia Tue, 1 Oct 2013 22:57:54 +0200, Ikselka napisał(a):

> http://www.wielkiezarcie.com/article48964.html

"(...)Dr Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska z Instytutu Żywności i Żywienia
oponuje: - Człowiek to nie tylko układ krwionośny. Soja nie jest źródłem
żelaza, tylko prawdziwe mięso. A bardzo dużo jest w społeczeństwie
niedokrwistości i żelazo jest potrzebne. Ponadto europejska soja jest
bogata w fitoestrogeny. Ich nadmiar powoduje hamowanie wytwarzania hormonów
własnych, zwłaszcza testosteronu. To dobre dla kobiet w menopauzie.

Czy to nie przez tę soję mężczyźni robią się tacy zniewieściali, opóźnia
się dojrzewanie płciowe u chłopców?

O najtańszą szynkę z Carrefoura pytam jej producenta Henryka Kanię,
właściciela zakładów mięsnych w Pszczynie. - Mamy wędliny z różnych półek:
szynki dojrzewające, polędwice surowe. A szynka z łopatki jest tańsza.
- Ile wody jest w najtańszej szynce?
- Przecież samo mięso składa się w 70 procentach z wody. Wiedział pan?
- Spytam inaczej: ile wędliny uzyskuje pan z 1 kg szynki?
- 1,20-1,30 kg. To standard.
- Co pan dodaje, że ona się tak zwiększa? Soję?
- Jeśli ktoś dodaje soję, to musi to napisać na etykiecie.
- A pan dodaje czy nie?
- Są substancje białkowe, może niektóre na bazie soi. Uczciwie mówiąc, to
nawet nie wiem.
- A kto ma wiedzieć jak nie pan?
- Mam czterech technologów, musiałbym ich spytać.(...)"



Całość warta przeczytania.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.10 Robson
02.10 LeonKame
02.10 Anai
02.10 iwanos
02.10 Anai
02.10 Ikselka
02.10 Ikselka
02.10 LeonKame
02.10 LeonKame
02.10 Ikselka
02.10 Stefan
02.10 Stefan
02.10 LeonKame
02.10 Aicha
02.10 LeonKame
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6