Data: 2003-03-08 21:50:55
Temat: Re: Wisnie
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:3E6A5EE0.7030601@wroclaw.net.pl...
> Wisnie sa przejrzale. Wydrylowanie ich najlepiej idzie zebami...jesli
> robie to nozykiem zostaje tylko sama skorka bo reszta
> sie ciapcia. W drylownicy robi sie dzem.
> Na ciasto ten problem ze puszczaja duzo soku i zakalec murowany, jak
> odsaczysz beda same skory.
> U nas robi sie ciapa z wisni...
> W placek wlozylam bym serce ale bym chyba nerwicy dostala.
zasyp cukrem, wlej spirytusu i problem z glowy ;)
a jak robi sie dzem to dolej do tego potem mleka, mleka kwasnego, maslanki,
smietany lub czegos w tym stylu i zrob koktail, albo dodaj zelatyny i zrob
"galaretke" lub np mase do jakiegos placka, np biszkoptu, zawsze jakies
rozwiazanie sie znajdzie
Marta
|