Data: 2006-07-24 11:32:23
Temat: Re: Wiśniówka
Od: Marsjasz <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zbyszek Zarzycki napisał(a):
> Mam bardzo długotrwałą recepturę na wiśniówkę:
> - zalać wydrylowane wiśnie spirytusem,
> - po 2-3 tygdniach zlać spiryt
> - zasypać wiśnie cukrem,
> - po 2-3 tygodniach mieszać sok ze wcześniej zlanym (jak zostanie coś bo jak
> jest dobry rok to i wytrawna potrafi "odparować" ;-)
> Powinno postać przynajmniej z tydzień (ale to niezbyt często spotykany
> przypadek :-)
> Wychodzi wyśmienita, ale są szybsze i prostsze sposoby, tylko jakie?
>
sok z wisni z sokownika z cukrem...
wystudzic dodac spirytusu albo wodki...
wlac do butelki zakrecic...
do garnka z goraca woda tak jak przy pasteryzacji...
wyciagnac ostudzic...
po dwoch dniach mozna pic...
jest juz przegryziona...
Mars
|