Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: Tib <c...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Witam:)
Date: Thu, 12 Apr 2001 07:54:22 +0200
Organization: Internet Partners
Lines: 50
Message-ID: <3...@i...pl>
References: <3...@i...pl> <9b24ap$38v$1@sunsite.icm.edu.pl>
<e...@4...com>
<9b29j2$jq8$1@sunsite.icm.edu.pl>
<7...@4...com>
<9b2l6g$3lo$1@sunsite.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: kesa-adsl-6-2-c.ikp.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news2.ipartners.pl 987054939 16420 157.25.91.34 (12 Apr 2001 05:55:39 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Apr 2001 05:55:39 GMT
X-Accept-Language: pl,en
X-Mailer: Mozilla 4.75 [en] (Win95; U)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:49467
Ukryj nagłówki
> > >Noooo, tak, to dziala.
> > dalej nie wiem, JAK to jest rude... kasztan? Miedz?
> cos na ksztalt swidra, nie ruda ani nie wydra ;-))) wszystko zalezy od
> proporcji.
> Generalnie oid rudego do brunatnego kasztanu.
Wazne,ze sliczne..;)
Osobiscie jestem naturalnie berdziej marchewkowa,nic ruda,wiec
przyciemniam naturalne,jak moge:)W rezultacie jestem czerwono-brunatna
:)
>
> > a zeby bylo w ON TOPIC - czy ktos z Was robi salatke jarzynowa i
> > uzywa, zamiast cebuli - porow?? Rewelacyjne!! Wlasnie taka
> > zrobilam (po uprzednim jedzneiu u kogos...)
Podziele sie przepisem na prosta salatke z dodatkiem porow wlasnie,ktore
lubie zarowno ja,jak i moj malzonek.Mozliwe,ze jest juz znana i
robiona,ale ja na ten przepis wpadlam osobiscie droga prob i bledow:)
Produkty:
-kapusta pekinska
-por(biala czesc,imho jest po prostu smaczniejsza)
-zielona papryka sztuk 1
-ogorek
-kilka zielonych oliwek(niekoniecznie)
-garsc kielkow
-oliwa(mnie najbardziej odpowiada extra vergine firmy Monini)
-sos do salatek Knorra(pomidorowo-ziolowy albo z czosnkiem czy cebula)
Wystarczy pokroic wszystko w plasterki,krazki,paseczki itp,oliwe
wymieszac pol na pol z woda,wsypac lyzeczke tego sproszkowanego
sosu,wymieszac i polac kilka minut przed podaniem.
Moim zdaniem najlepiej pasuje do karkowki w ziolach i faszerowanych
ziemniakow,ale zapewne do wielu innych bedzie pasowac roznie dobrze:)
Sprawdze to jeszcze,ale mam wrazenie,ze pasowaloby do tej salatki rownie
dobrze
wiele innych zielonosci-mysle m.in.o groszku konserwowym czy fasolce
szparagowej,podgotowanej albo z puszki.
Wazne-zjesc mozliwie jak najszybciej,inaczej wszystko oklapnie;)Zreszta
osobiscie nie mam z tym problemow:)
Pozdrawiam
Tib
Róda
mamo pomurz chomik uciekl.
|